Κατοικίδια στο όχημα

Κατοικίδια στο όχημα

Τα κατοικίδια ζώα δεν πρέπει ποτέ να περιφέρονται μέσα στο όχημα!

Ο πιο ασφαλής τρόπος, για να ταξιδεύει το κατοικίδιο ζώο σας με αυτοκίνητο είναι σε κλουβί που είναι καλά συνδεδεμένο στο όχημα σας, είτε χρησιμοποιώντας μια ζώνη ασφαλείας, είτε άλλα ασφαλή μέσα.
 Το να περιορίζεται το  κατοικίδιο σας  με τις ζώνες ασφαλείας ή με κάποιο άλλο τρόπο, είναι χρήσιμο στο να μην περιφέρεται στο εσωτερικό του αυτοκίνητου και να μην αποσπά την προσοχή του οδηγού. Αλλά δεν είναι και αξιόπιστος τρόπος για να το προστατεύσουμε κατά την διάρκεια ενός ατυχήματος. 
α. Έχετε πάντα δεμένο με λουρί το σκύλο σας όταν τον βάζετε ή τον βγάζετε από το όχημα έτσι ώστε να μειώσετε την πιθανότητα να χαθεί ή να τραυματιστεί από άλλο αυτοκίνητο.
β. Μην επιτρέπετε στα κατοικίδια σας να κάθονται στο μπροστινό κάθισμα, ποτέ στην αγκαλιά σας, αλλά ούτε στο πάτωμα καθώς μπορεί να μπλεχτούν με το γκάζι και τα φρένα.
 

Το μπροστινό κάθισμα είναι για τους ανθρώπους.

Να βάζετε το κατοικίδιο ζώο σας, στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου. Εάν ένας αερόσακος ανοίξει την ώρα που το κατοικίδιο ζώο σας βρίσκεται στο κάθισμα του συνοδηγού (ακόμη κι αν βρίσκεται μέσα σε κλουβί), θα μπορούσε να το τραυματίσει.

 

Μην αφήνεται τα κατοικίδια σας να βγάζουν το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο!

Τα κατοικίδια ζώα πρέπει να φυλάσσονται μέσα στο όχημα. Όταν αφήνουμε το κατοικίδιο μας να έχει το κεφάλι του έξω, σε όχημα εν κινήση, είναι πιθανό να τραυματιστεί από διάφορα σωματίδια, σκόνη, μικρές πέτρες κλπ., ακόμα και να αρρωστήσει από τον κρύο αέρα που θα εισπνεύσει. Ποτέ μην τοποθετείτε ένα κατοικίδιο ζώο στο πίσω μέρος ενός ανοικτού φορτηγού.
 

Κάντε συχνές στάσεις. 

Με αυτόν  τον τρόπο  επιτρέπετε στο ζωάκι σας να ασκηθεί και να κάνει την ανάγκη του. Μην το αφήσετε όμως χωρίς το λουρί του και την ταυτότητα του.
 

Έχετε μαζί σας ένα φίλο σας.

Έτσι ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε τα καθήκοντα οδήγησης και την φύλαξη του κατοικίδιου σας με ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας σας. 

 

Ποτέ να μην αφήνετε το κατοικίδιο σας μόνο μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Μια γρήγορη στάση  δεν είναι τίποτα για σας, αλλά είναι πολύ μεγάλο διάστημα για να αφήσετε το κατοικίδιο ζώο σας σε ένα αυτοκίνητο μόνο του. Καθώς κινδυνεύει από τη θερμότητα: με 22 βαθμούς έξω, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας μπορεί να ανέβει μέχρι και τους 45 βαθμούς μέσα σε λίγη ώρα. Ιδίως σε μια ζεστή μέρα, ακόμα και με ανοιχτά παράθυρα . Αν καθυστερήσετε λίγο το κατοικίδιο ζώο μπορεί να πάσχει από μη αναστρέψιμη οργανική βλάβη ή θάνατο.