Πήρατε καινούργιο όχημα;

Πήρατε καινούργιο όχημα;

Έχετε αγοράσει καινούργιο όχημα και δεν ξέρετε πότε πρέπει να περάσει πρώτη φορά από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ; Η Automoto είναι εδώ για να σας βοηθήσει!

 

- Όλα τα καινούργια οχήματα υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν τον πρώτο τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ 4 χρόνια από την ημερομηνία χορήγησης  1ης Αδείας.

- Η  ημερομηνία χορήγησης  1ης Αδείας, βρίσκεται στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματός σας στο πεδίο (4). Επιπλέον, πολλές φορές στο πίσω μέρος της άδειας κυκλοφορίας αναγράφετε πότε είναι η υποχρέωση για τον πρώτο τεχνικό έλεγχο.

- Μετά την πραγματοποίηση του πρώτου τεχνικού ελέγχου (βλ. αρχικός έλεγχος), το όχημα υποχρεούται να περνάει κανονικά από τεχνικό έλεγχο, κάθε 2 χρόνια.

- Προσοχή! Όλα τα οχήματα (εξαιρούνται ηλεκτροκίνητα και μοτοσυκλέτες)   πρέπει να βγάζουν κάθε χρόνο κάρτα καυσαερίων (βλ. Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων). Το ίδιο ισχύει και για τα καινούργια οχήματα! Ισχύει η ίδια διαδικασία, δηλαδή εκδίδεται η πρώτη κάρτα καυσαερίων βάση της ημερομηνίας  χορήγησης  1ης Αδείας. Έπειτα η κάρτα καυσαερίων εκδίδεται κάθε χρόνο.     

 - Από την ημερομηνία  1ης Αδείας (ημερομηνία υποχρέωσης ΚΤΕΟ) έχετε 7 ημερολογιακές ημέρες (ισχύει  ότι και σε Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου) να περάσετε χωρίς πρόστιμο. Μετά το πέρας τον 7 ημερολογιακών ημερών επιβαρύνεστε με πρόστιμο.

- Εάν έχει περάσει η ημερομηνία που έπρεπε να έχετε περάσει από ΚΤΕΟ, ενημερωθείτε εδώ για το πρόστιμο που έχετε.

- Το ίδιο ισχύει αν έχετε αγοράσει μηχανή. Η διαφορά είναι ότι οι μοτοσυκλέτες δεν έχουν υποχρέωση για έκδοση κάρτας καυσαερίων.

 

 

Δεν θέλετε να χάσετε το πρώτο ΚΤΕΟ του οχήματος σας; Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε! 

Πατήστε εδώ, καταχωρήστε τα στοιχεία σας και θα σας το Υπενθυμίσουμε εμείς!