Φοράμε πάντα σωστά παπούτσια όταν οδηγούμε!

Φοράμε πάντα σωστά παπούτσια όταν οδηγούμε!

Μία τόσο απλή λεπτομέρεια, πολύ όμως σημαντική. Βάσει του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ο οδηγός πρέπει πάντα να είναι σε θέση να ελέγχει το όχημα. Η λάθος επιλογή παπουτσιών μπορεί να προκαλέσει ατύχημα ή ακόμα και να αποβεί μοιραία!
 
 

Αποφεύγεται πάντα να οδηγείτε με:

  • σαγιονάρες, πέδιλα και γενικά ανοιχτά παπούτσια

  • τακούνια

  • παπούτσια που δεν συγκρατούν καλά το πέλμα

  • παπούτσια με πολύ πάτο

  • ξυπόλυτοι

 
 
Τα παπούτσια που δεν εφαρμόζουν καλά στα πόδια δεν προσφέρουν ελευθερία κινήσεων στο πέλμα, ενώ μπορεί πολύ εύκολα να μπλεχτούν στα πεντάλ! Το ίδιο ισχύει και για τα τακούνια.
Το γυμνό πόδι είναι εξίσου επικίνδυνο καθώς μπορεί να γλιστρά μετά από εφίδρωση. Επίσης τα γυμνά πόδια είναι ευάλωτα σε τραυματισμό, αγκύλωση ακόμα και ψύξη.
Εξίσου σημαντικό! Όταν αλλάζεται παπούτσια όσος χώρος και να υπάρχει κάτω από τα πόδια σας μεταξύ του καθίσματος και των πεντάλ, ποτέ μην τοποθετείτε εκεί τα παπούτσια σας ή αλλά αντικείμενα. Μπορεί με ένα απότομο φρενάρισμα να σφηνωθούν στα πεντάλ εμποδίζοντας τον χειρισμό του αυτοκινήτου ή να σας τραυματίσουν.
Σε περίπτωση που οδηγείτε φορώντας κάτι από τα παραπάνω κινδυνεύετε με πρόστιμο 50 ευρώ, ακόμα και με αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες.
Όσο και αν ζεσταινόμαστε δεν πρέπει να ποτέ αμελούμε να είμαστε ασφαλείς. Είναι καλύτερο να ζεσταθούμε λιγάκι φορώντας σωστά παπούτσια πάρα να προκληθεί κάποιο ατύχημα εξαιτίας ενός παπουτσιού.

Προσοχή!

Αυτές οι οδηγίες του κώδικά οδικής κυκλοφορίας είναι με σκοπό να την επίτευξη της οδικής ασφάλειας. Αντιμετωπίστε τες με σοβαρότητα και μην τις αμελείτε ελαφρά την καρδία.

Φροντίστε πάντα για την ασφάλεια σας. Μην περιμένετε να συμβεί κάτι για να αλλάξετε μία κακή συνήθεια.