Online κράτηση
Νέα!

7η οδηγία: Πρόσθετα συστήματα ασφαλείας

Εκτός από τις ζώνες ασφαλείας, σας προτείνουμε επίσης και ηλικιακά κατάλληλο παιδικό κάθισμα ασφάλειας, φρένα ABS και αερόσακους.

Παιδικά καθίσματα ασφάλειας

Ως αμυντική πρακτική οδήγησης, τα παιδιά κάτω των πέντε ετών θα πρέπει να κάθονται σε εγκεκριμένα παιδικά καθίσματα ασφαλείας, προσδεδεμένα σωστά στο όχημα, ακόμα και όταν φαίνονται "μεγάλα". Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι καθισμάτων ανάλογα με την ηλικία, το βάρος και το μέγεθος του παιδιού. Θα πρέπει να γνωρίζετε και να χρησιμοποιείτε το σωστό τύπο για το παιδί σας. Τοποθετείστε το κάθισμα στο κέντρο του πίσω καθίσματος, όπου υπάρχει αυξημένη προστασία από πλευρικές συγκρούσεις. Ένα παιδικό κάθισμα δεν πρέπει να είναι στο μπροστινό κάθισμα , ειδικά εάν υπάρχει airbag. Η ενεργοποίηση του αερόσακου μπορεί να τραυματίσει ή να σκοτώσει ένα παιδί ακόμη και σε ένα σωστά εγκατεστημένο κάθισμα ασφαλείας.

Φρένα ABS

Τα φρένα ABS στην αποτρέπουν την ανεξέλεγκτη ολίσθήση κατά το απότομο φρενάρισμα, μέσω αισθητήρων τροχών lock-up που αποδεσμεύουν πίεση πέδησης (πολλές φορές ανά λεπτό), για όσο χρειάζεται ώστε να αποφευχθεί η ολίσθηση. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να εξακολουθείτε να οδηγείτε το όχημα, δεδομένου ότι οι τροχοί δεν έχουν κλειδώσει. Οι ειδικοί λένε ότι το σύστημα διεύθυνσης είναι ταχύτερο από την πέδηση, αλλά με ABS μπορείτε να κάνετε και τα δύο. Η πραγματικότητα είναι ότι, όταν έρχεστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση πανικού, δεν θα μπορείτε να σταματήσετε ή να κατευθυνθείτε γύρω από έναν κίνδυνο χρησιμοποιώντας το ABS.

Ο μέσος όρος οδηγών δεν εφαρμόζει αυτές τις δεξιότητες, αν και πρέπει να ασκείται κατ 'επανάληψη για να το μάθει. Σημείωση: με τα φρένα ABS δεν θα σταματήσετε πιο γρήγορα από ό, τι μπορείτε να κάνετε με τη σωστή χρήση των τυποποιημένων φρένα, αλλά για τους περισσότερους από μας, το πλεονέκτημα είναι η ικανότητα να αποφευχθεί η ολίσθηση και η διατήρηση ελέγχου της κίνησης.

Εάν έχετε ABS φρένα, είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε τις πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης τους στο εγχειρίδιο - και ακόμη να εξασκηθείτε σε ένα άδειο πάρκινγκ ώστε να γνωρίζετ πώς λειτουργούν.

Αερόσακοι

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τους αερόσακους. Πρώτα απ' όλα, το άνοιγμα ενός αερόσακου δεν είναι μια ήπια εκδήλωση. Ανοίγουν με ένα ορισμένο βίαιο τρόπο. Έχουν προγραμματιστεί έτσι όπως να εκτινάσσονται προς τα εμπρός, να επεκτείνονται για να καλύψουν το μεσοδιάστημα χώρο για την πρόληψη της σύγκρουσής σας με σκληρότερες επιφάνειες. Μπορεί να τραυματιστείτε από έναν αερόσακο - αλλά οι τραυματισμοί είναι συνήθως μικροί σε σχέση με αυτούς που θα συναέβαιναν με άλλο τρόπο. Δεν πρέπει να είστε πολύ κοντά όταν κάποιος εκτιναχτεί.

Καθίστε όσο πιό μακρυά από το τιμόνι μπορείτε και πιάστε το τιμόνι σωστά (το εγχειρίδιο κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας έχει πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με αυτό). Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μικρότερους ανθρώπους. Αυτά τα συστήματα βελτιώνονται κάθε χρόνο, αλλά ακόμη και τα προβλήματα με τις προηγούμενες εκδόσεις, δεν αλλάζουν το γεγονός ότι η θετική συμβολή τους στην ασφάλεια των επιβατών ξεπερνά κατά πολύ τις ελλείψεις τους.

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν επειδή είχαν αερόσακους, όταν χρειάστηκαν. Ένα τελευταίο πράγμα, να είστε βέβαιοι να φοράνε όλοι τις ζώνες ασφαλείας τους. Οι αερόσακοι δεν μπορεί να σας βοηθήσει αν δεν είστε στη σωστή θέση!επιστροφή

ΚΤΕΟ Μεταμόρφωσης

ΚΤΕΟ Ιλίου

Επικοινωνία

 10304
 210 2817036

ΚΤΕΟ Μεταμόρφωσης

 210 2838960
 210 2838962
 metamorfosi@automoto-kteo.gr

ΚΤΕΟ Ιλίου

 210 2693018
  210 2693074
 ilion@automoto-kteo.gr