Online κράτηση
Νέα!

5η οδηγία: Μην οδηγείτε αποδυναμωμένος

Αν είστε απομειωμένος, για την οδήγηση, σημαίνει ότι υπάρχει ένας παράγοντας που μειώνει την ικανότητά σας να χρησιμοποιήσετε το όχημά σας με ασφάλεια. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων είναι απομείωση από το αλκοόλ ή άλλα ναρκωτικά. Υπάρχουν και άλλες αιτίες, όπως: κόπωση, ή ως αποτέλεσμα τραυματισμού ή ασθένειας. Υπήρχε μια περίπτωση πριν από μερικά χρόνια όπου ένας άνδρας προσπάθησε να οδηγήση με σπασμένα άκρα. Χρησιμοποίησε ένα ραβδί για να λειτουργήσει το πεντάλ του γκαζιού, και κατέληξε να χάσει τον έλεγχο, εξετράπη από το δρόμο, και σκότωσε ένα άτομο που χρησιμοποιούσε ένα τηλεφωνικό θάλαμο.

Το αλκοόλ είναι η πρωταρχική αιτία της απομείωσης. Δεδομένου ότι δρα ως κατευναστικό, αρχίζει να μειώνει τις ικανότητες ενός ατόμου με την πρώτη γουλιά. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι ακόμη και σε πολύ χαμηλά επίπεδα αλκοόλ στο αίμα, πολύ πριν το νόμιμο όριο, επέρχεται απομείωση της σωματικής και ψυχικής ικανότητες. Στις ΗΠΑ, όλες οι πολιτείες έχουν τώρα ως τεκμαρτό όριο το .08 % - στο οποίο ο οδηγός θεωρείται απομειωμένος, χωρίς να απαιτείται κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο. Αλλά η απομείωση αρχίζει συχνά τόσο χαμηλά όσο .04 % - λιγότερο από το μισό "νόμιμο όριο." Το χειρότερο είναι ότι επιδρά στις δεξιότητες και τις ικανότητες που χρειάζεστε περισσότερο ως οδηγός: απόφαση, ορατότητα και ικανότητα να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Δεδομένου ότι το αλκοόλ επιβραδύνει το μυαλό σας και τις κινητικές δεξιότητες σας, έχει μια δραματική επίδραση στο χρόνο αντίδρασης και στην απόσταση. Αν είστε απομειωμένος, ο χρόνος αντίδρασης σας διπλασιάζεται και για παράδειγμα, στα 112 χιλ/ώρα, απαιτούνται 32 επιπλέον μέτρα. Προφανώς, αυτό μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ αποφυγής και σύγκρουσης.

Οδήγηση με άλλα προβλήματα θα μπορούσε να επιφέρει παρόμοια αποτελέσματα. Ένα άλλο στοιχείο στη διδασκαλία αυτού του θέματος είναι η προσωπική ευθύνη. Έχουμε όλοι την υποχρέωση να βεβαιωθούμε ότι είμαστε σε θέση να οδηγήσουμε με ασφάλεια κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το όχημά μας. Ρωτήστε τον εαυτό σας, "Είναι ασφαλές να οδηγήσω; Είμαι ξεκούραστος; Είμαι άρρωστος; Έχω λάβει φάρμακα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις ικανότητές μου; είναι τα άκρα μου εν πλήρη λειτουργία; Έχει περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που κατανάλωσα αυτό το ποτό ώστε ο οργανισμός μου να αποβάλει το αλκοόλ;" ( Σε γενικές γραμμές , το σώμα μπορεί να εξαλείψει ένα ποτό ανά ώρα, και, σε αντίθεση με δημοφιλείς πεποιθήσεις , τίποτα δεν μπορεί να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία . ) Έχω τα γυαλιά μου , αν χρειαστεί ; "Μόνο αν μπορείτε να απαντήσετε ναι σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να σας ασκήσετε το προνόμιό σας να οδηγείτε. Είμαι πεπεισμένος ότι , εάν όλοι ( 1), δεν τρέχουν, ( 2 ) προσέχουν, ( 3 ) δεν οδηγούν απομειωμένοι και ( 4 ) φορούν ζώνες ασφαλείας ( και χρησιμοποιούν άλλα συστημάτα ασφαλείας όπως οι αερόσακοι και φρένα ABS ), κανείς δεν θα έχανε τη ζωή του σε μια σύγκρουση. Ακριβώς αυτά τα τέσσερα πράγματα, με την κατάλληλη πρακτική, θα εξαλείψουν τις πιο σοβαρές συγκρούσεις και θα σώσουν εκατοντάδες ζωές κάθε χρόνο.  επιστροφή

ΚΤΕΟ Μεταμόρφωσης

ΚΤΕΟ Ιλίου

Επικοινωνία

 10304
 210 2817036

ΚΤΕΟ Μεταμόρφωσης

 210 2838960
 210 2838962
 metamorfosi@automoto-kteo.gr

ΚΤΕΟ Ιλίου

 210 2693018
  210 2693074
 ilion@automoto-kteo.gr